Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Özgür
ERTUNÇ

Doçent, Akışkanlar Dinamiği


Doktora

Akışkanlar Mekaniği Enstitüsü (LSTM), Friedrich-Alexander Üniversitesi (FAU) Erlangen-Nürnberg, 2006

Yüksek Lisans

Havacılık Mühendisliği, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), 1998

Lisans

Havacılık Mühendisliği, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 1996



Araştırma Alanları

Türbülanslı akışların ölçümü, modellenmesi ve kullanılması, Kontrollü şekilde uyarılmış kararsız akışlar, Solunum yolu ile ilaç uygulaması, Çok fazlı akışlar, Sayısal şekil ve süreç optimizasyonu, Mikro akışkanlar mekaniği, Rüzgar türbini tasarımı


Biyografi

Dr.-Ing. Özgür Ertunç havacılık mühendisidir ve termo-akışkanlar mekaniği alanında araştırmalar yapmaktadır. Lisans ve yüksek lisans öğrenimini ODTÜ'de tamamladı. Türbülanslı akışlar alanındaki doktora çalışmasını, 2006 yılında, FAU'da, Prof. Dr. Dr. h.c. Franz Durst’un yönetimindeki Akışkanlar Mekaniği Enstitüsü'nde bitirdi.
 
2002 ve 2010 yılında  "Kararsız Akışkanlar Mekaniği" ve "Akışkanlar Dinamiği ve Türbülans" araştırma gruplarını FAU’nun Akışkanlar Mekaniği Enstitüsü’nde  kurdu ve yönetti. Sanayi için 30'dan fazla proje ve beş temel araştırma projesini çalıştığı kurumlara kazandırdı ve yürüttü. Projeleri Avrupa Birliği, Alman Araştırma Vakfı (DFG), Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (BMBF), TÜBİTAK, Bavyera Araştırma Vakfı (BFS), SIEMENS, BMW, Audi, VW, Boehringer Ingelheim, Roche, ATOTECH, ARÇELİK, vb., kurumlar tarafından desteklenmiştir.
 
Çalışmalarında, deneysel ve hesaplama yöntemlerini birbirini tamamlayıcı şekilde kullanır. Yaptığı araştırmalar, enerji üretimi uygulamaları, ilaç, otomotiv, kaplama, elektronik, tıbbi ve beyaz eşya sektörlerinde uygulama bulmuştur. Zor çevre şartlarında yapılacak deneylerin planlamasında ve yapılmasında görev almıştır. Boğaziçi’nde türbülans ölçümleri ve parabolik uçuş sırasında oluşturulan yerçekimsiz ortamda difüzyon ölçümleri bu çalışmalara örnektir. Dr. Ertunç hâlihazırda 2 uçuş kampanyasına ve 90 parabolik uçuş manevrasına katılmıştır.
 
FAU ve FAU-Busan da akışkanlar mekaniği alanında çeşitli yüksek lisans dersleri verdi. FAU da Gelişmiş Optik Teknolojiler Enstitüsü‘nde (SAOT) danışman olarak çalıştı. 30'dan fazla tez çalışmasına ve  6’si devam etmekte olan 9 doktora çalışmasına danışmanlık yapmıştır.  2013 yılında, FAU-Busan’da "Rüzgar Enerjisi Uzmanları" adında bir yüksek lisans programını başlatmıştır.